Wednesday, March 18, 2015

Kolmas veistopäivä, Nayoro 12.2.

Aamulla hyökättiin töihin.








Aamupäivällä saimme arvovaltaisia vieraita, kun Unescon rauhanlähetystö saapui moikkaamaan meitä. Juttelimme tovin rauhantyöstä Chizurun tulkatessa ja vaihdoimme lahjoja kohteliaasti kumarrellen. Onneksi meillä oli mukana eritysesti rauhanpuuhiin omistettu lahjus.

Muutoin keskityimme pitkälti töihin. Lumikasamme saikin kyytiä oikein olan takaa, otimme sen sanalla sanoen väkisin.

Lounaalla oli meidän vuoromme pitää ihan suunniteltu puhe. Monet joukkueet olivat järjestäneet tarjolle ruokaa ja herkkuja, Suomi antoi lahjaksi silkkaa rautaa. Olimme nimittäin varanneet Pahantorjujia myös Nayoron kilpakumppaneille, opiskelijoita myöten. Arto piti puheet englanniksi ja Mr Kondo hoiteli loputtomantuntuiset japaninkäännökset. Tällä välin Masa ja Janne kylvivät lahjuksemme promokortteineen yllättyneille veistäjille. Nyt oli kaikki Japanissa kohtaamamme veistäjät suojattu pahalta! Pitäisiköhen tätä jatkaa kotisuomessakin..? Kilpailujärjestäjä ainakin tykkäsi: kuvat amuletista & käyntikortistamme ilmestyivät kilpailun fb-sivulle noin sekunnissa.

Sitten taas täysin voimin (vatsoin) töihin. Veistimme äärimmäisen päättäväisesti, juttukin jäi monesti aivonperukkaan kun koko porukka keskittyi hommiin.


Tauot vietimme nopeasti ja tehokkaasti.
Huipulla tulee, joten tuuletukset väliin kans.

Illan hämärtyessä Rasha, Chizuru, & muut neitoset lähtivät ravintolaan. Mimmit tsemppasivat meitä vielä lähtiessään ja me jatkoimme tasaisilla kierroksilla. Chizuru oli matkalla kuiskannut "olen huolissani" -niin keskeneräiseltä työmme vielä näytti. Emme kuitenkaan olleet tästä huolissamme tai edes tietoisia; fokus oli tiiviisti sinisissä monoliiteissä.


Tähän väliin täytyy kyllä blaastata Rasha Saidin panosta tässä veistoprojektissa.
Rasha on tehnyt valtavan duunin veistohommien mainostamisessa, sekä niiden huoltamisessa ja tallentamisessa. Iso osa tämänkin blogin kuvista on Rashan käsialaa. Nayorossa Rasha voitti kaiken muun ohessa valokuvakilpailun, opetti Capoeraa opiskelijoille ja luennoi Rotaryille mm. Suomesta, lumenveistosta ja pupuista.
---

Tytöt saapuivat myöhemmin ravintolasta ja Chizuru totesi lyhyesti: " En ole enää huolissani."
-Reitti 1,618 alkoi löytyä..




No comments:

Post a Comment