Wednesday, March 18, 2015

Viimeinen veistopäivä, Nayoro 13.2.

Aamu valkeni ennätysmäisen nopeasti. Se herätti sumuiset aivomme mystisellä usvallaan -Mitäs v***n runoja- ja marssimme veistopaikalle. Reittihän oli lähes selvä! Enää muutama hassu kuutio raakaa louhittavaa, jalustan siistiminen (kirotut muotoilijat) ja detalji-nykerrykset. Ja valotekniikka ja ne muut.



No sitten jyystettiin. Fyysisesti työn alla oli veistoksen leppoisin osuus, mutta kiire vähän poltteli persposkia joten duunii.
---
Matti ahkeroi pikkumonoliittien kanssa ja kaiversi reiät monoliittien kulmiin. Arto paikkasi kaiken mahdollisen ja pari mahdotontakin kulmaa, sekä raivoili petkelhommissa käsivammoista huolimatta. Janne petkelöi isot pinnat ja jalustan kulmat siisteiksi, sekä heilutteli lapio-lumikolakomboa.

Pian ympärillemme muodostui vankka, metrinen vallitus, jonka jätimme järjestäjien huoleksi. Varmaan pari kuutiota lumimurskaa ilmeistyi veistoksen ympärille yhtä monessa tunnissa. 
---
Edistys oli kuitenkin nopeaa, kiitos edellisyönä väännettyjen tuntien. Saatoi tulla hiki tai sitten ei, vaikea muistaa. Väänsimme itsevarmahkosti kello 13:00 asti ja katsoimme veistosta.



No Perkunnas sentään; työ oli valmis! Siliteltiin hiukan jalustaa lopunaluksi. Sitten kaivettiin oja valopiuhoille ja siliteltiin koko roska uudestaan. Sitten huokaistiin ja hymyiltiin, tää on tässä.

Route 1,618 video

Kilpailunjälkeisen ajan suoritimme sotilaallisessa aikataulussa:

14:00 kilpailuaika on ohi. syömään. työkalut läjään. vaatteet pakettiin. Muutkin asiat.
-Mr Kondo onnitteli hyvästä työstä ja kirjoitti vieraskirjaan tunteikkaasti.
15:00 hotlalle huoltamaan. torkkuu, suihkuu, lahjoja, kalja & jallu & echo poikineen.
16:00 ykköset niskaan ja ylös, alas ja veistopaikalle. fiilis oli tosi puhdas ja hyvä.
16:30 takaisin veistopaikalle, suoraan fotosessioiden kautta kohti podiumia.
16:55 palkintojen jako alkaa.

No comments:

Post a Comment