Sunday, February 22, 2015

Sayonara Sapporo..

8.2. Sapporon viimeiset juhlallisuudet.

Palkintojenjakoseremoniat olivat paikalliseen tyyliin aasiallisen rauhalliset. Seremoniat pidettiin puolustusvoimien rakentamalla eduskuntatalonkokoisella lumilavalla, johon oli kivasti merkattu kulku-urat punaisin kankain. Läsnä olivat kilpailun tuomarit, sponsorit, heidän kisällinsä, sotilassoittokunta, tulkki- & toimittaja-armeija, hyysääjät & duunarit, sekä ihan mukavasti yleisöä.
Kaksi kolmasosa Puolaa ja puoli Suomea saapui paikalle täsmällisesti viimeisellä minuutilla.
Osa meidän possesta tiesi jo tuloksen, osa odotti oravat pimeydestä kurkkien mitä oli tuleman..



TÄTÄ oli tuleman:

Second Prize: Team Finland!

Seremonioiden päätyttyä stagen takana seurasivat tosiaan astetta intiimimmät onnittelusessiot. Erityisesti muut länkkärit Puola ja Italia jaksoivat fiilistellä sijoituksiamme. Myös vanha toverimme tuomaristosta saapui onnittelemaan. "Mr Miagi" oli ainoa juryn jäsen, joka jaksoin päivittäin kiertää aluetta ja jakaa veistäjille mystisiä viisauksiaan, joten hänen onnentoivotuksensa tuntuivat erityisen hienoilta. Sukidesu Sapporo, Sukidesu anata..



Team Europa: Italia 5.- Suomi 2.- ja Puola 4.sija.

Halailun ja yhteislaulun jälkeen piipahdimme Geibunkanin suojiin hengähtämään ennen joukkueiden ja henkilökunnan välistä Sayonara-Partya. Aikaa tähän noin 45. min..

Hut hut

Juuri ennen seremoniallisia sayonarapartyja joukko toimittajakokelaita yllätti meidät veistostamme ihailemasta. Kuvia oli aivan mahdottoman tärkeä ottaa ja lisäksi lisää kuvia ja hiukan haastattelua.
Sayonaraparty (jonne saavuimme hieman myöhässä koska jonkun viralliset valokuvat) koostui kisavideosta, massipääliköiden maljapuheista, sekä lukuisista, lukuisista kumarruksista. Kilpailun suurpääsihteeri Takehana-San jopa hymyili hieman. Annoimme hänelle kumarrellen lahjuksia, hymyjä ja hyvää tahtoa.

Aussit ja Kiivit fiilistelee ihanaa kisavideota, oikealla vinoileva kisatulkki Ben.
Jenkit on isoja ja värikkäitä.

Kampai kajahti jokusen kerran, mutta meidän tunnelmiimme juhlat loppuivat aivan liian pian. Monet joukkueet tekivät lähtöä jo hyvissä ajoin, paitsi Suomen ja Puolan urhot tukijoukkoineen. Puolan possessa taisi olla joku Kulttuuri-YberAmassadori, jonka kanssa vaihdoimme kampain jos laulunkin.  -Finnish & Polish oli selvästi illan teema.


Knoppitieto1: Länkkärijengit eivät yleensä ole menestyneet näissä kemuissa, poikkeuksena alkava vuosituhat. Kanada, Liettua, Suomi ja Rutsi ovat jopa saaneet maistaa kirkkaimpia mitaleita. Armon vuonna 2015 viiden palkitun joukossa oli peräti kolme eurooppalaista veistomassiivia!

Ulkona haukkasimme vielä happea tutuksi tulleen Puolan porukan kanssa. Tämä oli viimeinen sessio meille niin tutuksi tulleessa salasopessa, -ihan veistopaikan kupeessa, mutta kuitenkin täysin eristyksissä megalopoliksen ytimessä. Joimme myös kaksi astiaa punaviiniä siinä jutustellessamme.

Tapahtui juttuja.

Sitten kävelimme jännittävää reittiä ystävämme Chizuru Sarukawan (Tuhatkurkea Apinajoki) asunnolle makkarakeitolle. Mukava tunnelmallinen ilta hienossa seurassa ja ruuan jälkeen turvallisen seesteinen olo. Kuunneltiin Buck-Tickiä ja chillattiin mukavasti. Lepo oli lähellä, mutta uskomattomin ponnistuksin saimme ruhomme liikkeelle ennen tosiyötä. Junrnutettiin Chizurulta hotellille suoraan kuin panssarivaunut ja ajattelimme jo vaipuvamme aikaiseen lepoon.

BHAW, BHWAW, KRONts! kuului ovelta. Puolan joukkue se siellä vain koputteli, ennen kuin tetsasivat -siis oikeasti Tetsasivat  huoneeseemme ällistystämme hyväksikäyttäen. Heitä seurasi edellisvuoden mestariveistäjäkapteeni ja joku toinen aasialanen henkilö. (ilmeisesti kilpailujärjestäjä) Tämänkaltaisesta "kutsusta" on kyllä varsin vaikea kieltäytyä ja jatkoimme vielä hetken iltaa puhuen suomea, koreaa, japania, puolaa ja ehkä hiukan norjaakin? -Polish, Finnish.. Nämä tallenteet ainakin sata vuotta Gekados.

Knoppitieto2. Suomen joukkue on nyt saavuttanut toisen sijan, eli Runner-Up-tittelin kolme kertaa peräkkäin joka toinen vuosi! Aiemmat Joukkueet ennen viimeistä olivat Veistomania 2011 ja Icemen 2013.


No comments:

Post a Comment